Maria Nørgaard Andersen

For et København med plads til
natur, mennesker og andre dyr

Mærkesager

Vild natur i centrum.

Plantebaseret og sund mad i det offentlige.

Gratis offentlig transport.

Alle individer - mennesker og andre dyr - skal behandles med respekt.

Hvem er jeg?


Jeg er født i København og har boet i kommunen det meste af mit liv. Jeg elsker København, fordi det er en by fyldt med diversitet og fremadtænkende, medfølende mennesker. Netop fremadtænkning og medfølelse har vi et enormt behov for i håndteringen af de meget alvorlige kriser, vi står overfor.


Jeg vil bringe naturen tilbage i København og sikre, at vi bevarer den smule natur, vi har tilbage. Naturen er en livsbetingelser, og derfor er bevaring af unikke naturområder, som f.eks. Amager Fælled, altafgørende i bekæmpelsen af flere af de alvorlige kriser, vi står overfor globalt og lokalt.


Jeg ønsker et København med plads til natur, mennesker og andre dyr. Vi bryster os ofte af at være et grønt foregangsland, og det forpligter. Min ambition er at gøre København til verdens grønneste hovedstad, og lykkes det at implementere mine mærkesager, er vi allerede godt på vej til at have opnået dette.


Jeg er uddannet i organisationskommunikation og har, siden jeg blev færdiguddannet, arbejdet i forskellige koordinatorstillinger. Vigtigere for mig end min arbejdserfaring og uddannelse er dog, at jeg er aktivist.


Jeg har i mange år kæmpet mod uretfærdighed i gaderne. Om det så har været dyrerettigheder, ligestilling eller klimaet, så kæmper jeg med hele mit hjerte mod de uretfærdigheder, jeg ser i verden. Skulle jeg blive valgt ind i Københavns Byråd, vil jeg fortsætte med at gøre nøjagtigt dette.