Lærke Lina Skovbjerg

Grøn omstilling

Mærkesager

Flere arbejdspladser indenfor grøn omstilling

Gennemsigtighed i dyrelandbruget

Mindre ammoniakforurening og lugtgener fra landbruget

Fokus på plantebaseret kost i offentlige institutionerJeg er nysgerrig, fremsynet og optaget af retfærdighed. Mine øjne er blevet åbnet for den altoverskyggende klimakrise og miljøkatastrofe vi er midt i, og for de urimelige forhold vi byder de fleste af de millioner af dyr vi lever sammen med. Jeg stiller op til kommunalvalget for at give mit bidrag til en ændret kurs.


Hvem er jeg?

Jeg flyttede til Bornholm i 2018 og forlod et job indenfor naturvidenskabelig forskning for at vende tilbage til et mindre samfund som det, jeg kender fra Vestjylland, hvor jeg er vokset op. Her blev jeg formet blandt bondegårde og marker, i skoven og ved havet. Nu er jeg landet i den smukkeste natur, jeg har kendt og har et meningsfuldt job i Natur & Miljø i Tejn, hvor jeg arbejder som geolog med jordforurening.

Mit dybfølte ønske om, at vi behandler hinanden og vores omgivelser med respekt gør, at jeg har valgt at gå ind i politik. Den politiske kamp for de undertrykte ligger i mit blod. Min bedstefar kæmpede således som socialdemokratisk byrådsmedlem for arbejderklassen i sin kommune. Jeg vil i samme ånd være en stemme for de af vores medborgere, som er udfordret af livet og samfundet, og som har svært ved at komme til orde. Jeg vil kæmpe for bedre vilkår for dem på vores ø, som slet ingen stemme har, nemlig landbrugsdyrene og naturen. Jeg vil ligeledes kæmpe for friheden til at bo på landet uden, at man risikerer at blive syg af forureningen og den ulidelige stank fra industrilandbrugene. Dette ønsker jeg at gøre gennem grøn omstilling, som kan blive et nyt erhvervseventyr for Bornholm, og som kan gøre, at øen for alvor kan leve op til Bright Green Island visionen.

Kontaktoplysninger:

Telefon: 51889259 Email: laerke@vgpt.dk