Jesper Idel

Kort om mig

Jeg bruger det meste af min fritid på at dyrke sport. Rulleskøjter, cykling og klatring er mine favoritter og jeg mener at Randers kommune bør være et sted hvor fritidsinteresser i alle former kan dyrkes. Byen bør være brugbar for borgere, turister og gæster. Dette gælder både når vi snakker om idrætsanlæg og byfornyelse.

Hvorfor veganerpartiet?

Veganerpartiet er det eneste parti der tager problematikken med vores omfattende animalske industri seriøst. En industri der koster dyrt på vores miljø regnskab og en industri der skaber stor ulighed ved at tilføre statsstøtte på næsten en milliard, til nogle af landets rigeste familier.

Det er på tide at gøre op med svineriet der skaber større ulighed, store miljø og klima konsekvenser og ikke har nogen betydelig indvirkning på den danske økonomi.


Forandringer lokalt, der er til inspiration globalt.

Mærkesager:

1: mere fokus på cykelsikkerhed i kommunen og de omkringliggende landsbyer.

Der er mangel på cykelstier hvilket udgør en sikkerhedsrisiko for både børn og voksne der cykler på landevejene for at komme i skole. Randers kommune bør være et sted der opfordrer til cykler som transportmiddel.

2: byfornyelse til gavn for borgerne. Kommunens økonomi bør forvaltes til gavn for borgerne. Grønne områder bør være brugbare og oplevelsesrige og uden bagtanke om at profitere på borgerne. Randers er rig på muligheder f.eks ved Gudenåen hvor stierne kan blive til en oase af liv, hvis vi vælger at gøre noget ved det

3: Kultur og fritidsaktiviteter

Kultur og fritidsaktiviteter bør være tilgængeligt for alle. Det skal ikke koste en bondegård at opleve selvrealisering. Der skal være en vis adspredelse i fritidsakitiviteterne så børn og unge kan dyrke deres interesse, uanset hvad de interesserer sig for.

4: mere information om fødevareproduktionen som vi lever af. Flere undersøgelser viser at især de unge har svært ved at spise sundt og ikke er klar over hvilke fordele man kan opnå ved at sætte sig ind i hvad man spiser. Derfor bør kommunen lave oplysningskampagner om fødevaresundhed og det miljømæssige aspekt i vores spisevaner. Alt sammen med henblik på at skabe mere viden i samfundet om netop dette.

5: Udelukkende økologiske råvarer i de offentlige køkkener samt plantebaseret muligheder for dem der ønsker et ansvarligt fødevareforbrug.Kontaktoplysninger:

Telefon: 60 81 96 88, Email: jesper@vgpt.dk