Stefán Bjarni Guðnason

Et sundere, grønnere og mere inkluderende Aarhus

Mærkesager:

Økologisk plantebaseret mad skal være standard i daginstitutionerne

Kommunens indkøb skal være økologiske, lokale og plantebaserede inden 2030

Flere almennyttige boliger - Aarhus for alle

Grønnere trafik i midtbyen - miljøzonen udvides

Grundvandssikring - ikke flere pesticider i vores vand

Kort om mig


Jeg hedder Stefán, og jeg er 33 år gammel. Til daglig er jeg køkkenchef og daglig leder af et aarhusiansk lokalhistorisk klenodie. Min politiske baggrund er på venstrefløjen, hvor jeg i mine unge dage var aktiv i SFU regi og i den antiracistiske bevægelse.

Min aktivistiske tilgang stoppede dog ikke ved artsbarrieren, men ledte mig over til den veganske aktivisme, hvor jeg har været aktiv "on and off" i 4 år. Nu springer jeg så ud i lokalpolitik, hvor jeg vil kæmpe for et mere grønt og inkludererende Aarhus.

Jeg mener, at Aarhus har potentialet til at være førende, når det kommer til bæredygtighed. Hvis kommunen faciliterer den grønne omstilling, så kan vi høste fortjenesten indenfor få år.

Aarhus har en høj andel af almennyttige boliger i forhold til landsgennemsnittet, og det skal vi selvfølgelig blive ved med at have. Jeg mener faktisk, at vi bør have endnu flere, da prognoser viser, at Aarhus vil blive ved med at vokse de næste mange år. Hvis vi vil have en mangfoldig og inkluderende by, så kræver det boliger til en overkommelig pris! Aarhus skal være for alle!

Kontaktoplysninger:

Telefon: 26 18 17 53, Email: stefan@vgpt.dk